Recooperem Can Ricart

Volem recuperar i revitalitzar l’activitat a Can Ricart, tornar a fer que sigui l’epicentre econòmic, social, cultural i punt de trobada del veïnat.

Recooperem Can Ricart

Volem recuperar i revitalitzar l’activitat a Can Ricart, tornar a fer que sigui l’epicentre econòmic, social, cultural i punt de trobada del veïnat.

$308.60
raised
Converted from: 295,00 raised
This campaign is finished.

Associació Taula Eix Pere IV

1 Campaigns | 0 Loved campaigns

See full bio

Barcelona, Spain

Can Ricart necessita d’un nou impuls comunitari per a dignificar el seu espai públic i omplir-lo de vida veïnal, així com les seves naus, on volem que retorni la seva activitat econòmica amb projectes que estiguin al servei de les seves veïnes, i no d’oficines d’empreses multinacionals que no fan cap retorn al barri.

Des de fa més de 7 anys la Taula Eix Pere IV i les entitats que en formen part, tenim com a objectiu impulsar noves activitats cíviques, culturals, socials i econòmiques a tot el carrer Pere IV i el seu entorn i d’aquesta manera crear una major cohesió social en el territori, evitant la fragmentació urbana ara existent.

Des de la Taula Eix Pere IV estem proposant activitats de tot tipus per fer de Can Ricart un espai útil per al veïnat, un espai de trobada i de referència en un nou model de fer les coses, amb la visibilització i suport a iniciatives i projectes d’economia social i solidaria que centren la seva activitat en donar un servei a les persones del territori.

Amb aquesta campanya de Recooperem Can Ricart, volem aconseguir diners per tal de dedicar-li hores de treball i recursos humans per aconseguir els propòsits que detallem a continuació;

1. GESTIÓ I DINAMITZACIÓ DE LA SALA PEREQUARTU

– ESPAI DE TREBALL COOPERATIU, INCUBADORA D’ENTITATS, ASSESSORAMENT A NOUS PROJECTES I SALA OBERTA AL BARRI; La sala Perequartu de Can Ricart acull a més de 10 entitats en el que anomenem espai de treball cooperatiu, sobretot als matins, per tal d’oferir un espai on desenvolupar la seva activitat a aquelles entitats que ho necessiten i així donar suport per a que desenvolupin la seva iniciativa al barri.

Així mateix la sala Perequartu es converteix a les tardes en un espai on poder fer tallers, xerrades, reunions o altres activitats puntuals que les entitats i veïnat del barri necessitin.

També tenim un servei d’assessorament a nous projectes i iniciatives d’economia social i solidària, on acompanyem i vetllem per a que es desenvolupin i arrelin al barri.

2. DINAMITZACIÓ DE LA PLACETA AMB ACTIVITATS

– RETORN DEL TRASTER DE CAN RICART; Portem més de 4 anys fent mensualment el Traster de Can Ricart, espai de trobada veïnal amb paradetes de nous projectes i entitats del barri, d’artesania, de segona ma, afavorint la re-utilització, d’actuacions musicals, de vermut popular i menjars d’arreu del món, intercanvi de joguines i moltes coses més.

– FESTIVALS CULTURALS I ACTIVITATS D’ENTITATS; Volem seguir fent festivals lúdics, com el CanviFest amb entitats que treballen en la integració de gent discapacitada i amb problemes d’integració laboral, o el festival de RAP amb els infants menys de 16 anys que estan a Escola de Vida, tornar a portar l’Opera en directe, i altres actuacions musicals, fer xerrades i debats en directe sobre urbanisme, sobre cooperativisme, jocs i activitats infantils respetuoses i tantes altres que es poden proposar.

– CINEMA A LA FRESCA; Volem seguir fent al Juliol el mes dels dijous a la fresca, visibilitzant documentals i curmetratges socials i fer debats sobre la projecció amb els directors i entitats participants.

– MOBILIARI MÒBIL I VERD URBÀ A LA PLAÇETA; Volem aconseguir mobiliari mòbil per seure i jugar a la placeta de can Ricart i fer-lo un espai acollidor, amb més verd urbà per a que el veïnat pugui fer de la placeta el seu punt de trobada i que les famílies vinguin amb els seus fills.

3. PROJECTE NAU ANNEXA DE CAN RICART I COMUNICAT CAN RICART CAU

– NAU ANNEXA; Juntament amb el Casal de Joves de Can Ricart i l’Agrupació Escolta l’Avenc hem fet una proposta d’usos per a la nau annexa. Just ara s’està estabilitzant la nau, però hem d’aconseguir que els usos definitius d’aquesta nau sigui d’utilitat per al barri, les entitats i el seu veïnat;

  • com fent una ampliació al Casal de Joves per tal d’aconseguir un espai ampli, diàfan i multifuncional que aculli diverses activitats, com sala d’exposicions, conferències o activitats amb molta gent, que també estaria al servei de les demandes i propostes del veïnat.
  • com recuperant la antiga cantina amb un projecte d’inserció laboral al estil de Mescladís, on oferir un servei de bar i àpats al veïnat i entitats, reservant espai per les entitats d’economia social i solidària que necessitin desenvolupar la seva iniciativa per algun període de temps i no disposen de recursos per llogar un espai propi.
  • com aconseguir un espai propi i definitiu per realitzar les tasques infantils de l’agrupament escolta l’Avenc

– CONJUNT HISTÒRIC; També volem fer pressió per la rehabilitació del Conjunt Central de Can Ricart, preservat com a Patrimoni històric industrial i Bé cultural d’interès Nacional. És prioritari tenir un projecte de barri i de ciutat quan abans millor, per tal de que Can Ricart sigui epicentre de l’activitat econòmica, social, cultural i nova centralitat urbana, i podem ajudar a fer un procés participatiu com el del comunicat Can Ricart Cau per tenir una diagnosis de les necessitats actuals del barri.

 

Comments

There are no comments yet.

Only logged in users who have make a contribution may leave a comment.