Campanya de suport a Hospice.cat

Busquem la col·laboració de persones que estiguin interessades a ajudar a continuar amb la tasca d’acompanyament d’aquelles persones que es troben en un procés de final de vida.

Campanya de suport a Hospice.cat

Busquem la col·laboració de persones que estiguin interessades a ajudar a continuar amb la tasca d’acompanyament d’aquelles persones que es troben en un procés de final de vida.

$669.60
recaudado
Convertido de: 640,00recaudado
This campaign is finished.
Barcelona, España

A l’Associació per a l’Acompanyament al Final de la Vida Hospice.cat tenim com a objectiu difondre la filosofia dels hospices, donant a conèixer els serveis que ofereixen a la comunitat, tant educatius, preventius i socials com assistencials. Aquests serveis s’adrecen a les persones que es troben en procés de final de vida, respectant la seva autonomia i dignitat, independentment del seu diagnòstic i de la seva edat.

Us preguntareu què és un hospice i la filosofia hospice.

Els hospices són espais acollidors on es té cura de manera integral d’aquelles persones que afronten un procés de final de vida, com també dels seus familiars i éssers propers. Aquestes llars tenen la finalitat d’oferir el màxim confort i benestar possibles tant a l’àmbit físic, com emocional, social i espiritual, amb la implicació d’un ampli grup de professionals altament preparats per a aquest propòsit.

La filosofia hospice té com a punt de partida que la mort és un fet natural que forma part de la nostra experiència de vida. L’objectiu d’aquesta filosofia és assegurar que:

  • Les persones siguin tractades amb respecte i dignitat.
  • Les persones siguin tractades com a individus i no com a malalties.
  • Que tant el benestar físic, l’emocional, el social com l’espiritual de la persona tinguin la mateixa importància.
  • Els membres de la família i els éssers propers al pacient estiguin inclosos en l’acompanyament.

A l’associació considerem que és necessari aprofundir en el tema de morir, a fi d’eliminar tabús, suposicions i temors, mitjançant eines clau per solucionar aquestes emocions amb un bon acompanyament personal. També aportem a la comunitat una bona educació preventiva per un bon morir.

Tot això ho treballem des del nostre Espai Obert Hospice, que és la porta d’entrada als hospices (o, com ens agrada anomenar-los, “llars hospice”) i a una nova manera d’afrontar el procés del final de vida. En aquest espai, que ara per ara tenim obert al públic un dia a la setmana, oferim informació, suport i orientació a tota aquella persona que ha estat diagnosticada amb una malaltia crònica greu o incurable perquè pugui viure el seu procés final de vida, proporcionant-li les eines necessàries per fer-li la vida més humana, digna i respectuosa, posant èmfasi sobretot en la qualitat de vida. Tanmateix atenem oferint els mateixos serveis als familiars i éssers propers de la persona, com també als cuidadors informals i altres professionals.

Ens podeu trobar a l’espai Perequartu de Can Ricart, al carrer Emília Coranty, 5-9 (paral·lel a Espronceda) de Barcelona (08018). Hi som tots els dimecres, de 10 a 14 hores, i també en hores convingudes trucant al telèfon: (+34) 622 356 564.

En aquest tríptic teniu la informació de l’EOH: http://hospice.cat/docs/BrochureEOH-Hospice_web.pdf

Fins ara, aquest servei d’atenció ha estat gratuït a costa de la feina dels membres de l’associació. La nostra intenció és mantenir la gratuïtat, però ens calen recursos econòmics per compensar les persones especialitzades que dediquen el seu temps a prestar-hi una atenció de qualitat. A més a més, volem ampliar l’horari presencial i online, per la qual cosa ens cal més ajuda.

Ens hem proposat potenciar i ampliar els serveis de l’Espai Obert Hospice, atenent les necessitats que ens han manifestat els usuaris que han vingut al nostre espai. Aquests nous serveis serien:

  • Serveis d’acompanyament domiciliari per donar suport a les necessitats de la persona i els seus éssers estimats a casa seva.
  • Servei de dol proporcionant les eines necessàries davant la pèrdua d’una persona propera en l’àmbit individual i a nivell grupal amb grups GAM (Grups d’Ajuda Mútua).
  • Servei de voluntariat de l’associació Hospice.cat.

Ara ja podem oferir resultats amb la transparència que ens caracteritza. Amb les donacions rebudes fins ara, ja hem posat en marxa dos dels serveis esmentats amb anterioritat.

Hem obert l’Espai Obert T’ESCOLTEM adreçat a aquelles persones que han patit una pèrdua important i els cal que algú les escolti. Hem invertit en publicitat, vitualles (te, cafè, sucre, gots) i material de protecció davant la covid-19 (hidrogel, desinfectant). Ara per ara, les persones professionals que col·laboren amb l’associació ho fan voluntàriament.

El servei de voluntariat ha iniciat la seva campanya de captació de persones que volen dedicar el seu temps a donar suport en les nombroses tasques que tenen les associacions que defensen els drets humans bàsics de les persones, com el dret a ser informat i decidir com es volen viure els dies fins al final. Són tasques com ara la preparació de trobades, publicitat, el material de prevenció de la covid-19, la preparació de la formació, etc.

 

 

Cal tenir en compte que la posada en marxa d’aquests serveis té un cost, pel que fa al personal i la logística, que no es pot assumir només amb els recursos limitats de l’associació. La nostra idea és intentar que l’atenció especialitzada continuï sent gratuïta per als/les usuaris/usuàries.

Mantenim la nostra fita de recaptar 5.000 euros. Aquesta quantitat serviria per cobrir un semestre de contractació d’una altra persona professional per oferir atenció.

 

Comentarios

  1. Jordi

    Endavant amb la campanya!

Sólo pueden dejar comentarios los usuarios con sesión iniciada y que hayan hecho una contribución.