Vivint una utopia

Campanya de micromecenatge de la Fundació La Plana, per a avançar cap a l’autosuficiència.

Vivint una utopia

Campanya de micromecenatge de la Fundació La Plana, per a avançar cap a l’autosuficiència.

$24,619.50
raised
Converted from: 23.531,00 raised
This campaign is finished.

Fundació La Plana

1 Campaigns | 0 Loved campaigns

See full bio

Santa Maria d'Oló, Hiszpania

La cooperació és el far d’aquest projecte de vida, engrescador, compromès i arrelat al territori. Constituïts com a cooperativa l’any 1986, al 2003 vam passar a ser fundació, en el moment en que vam fer la compra de la finca, simbolitzant així que la propietat és social. És de qui hi treballa, ho estima, hi viu, ho fa créixer i en té cura.

A la comarca del Moianès, cosim complicitats amb el nostre entorn més proper, rural, així com amb altres entorns també rurals i urbans de pràcticament tota la geografia de Catalunya, i per què no dir-ho? de tot el món.

La vida i l’energia flueixen pels camins i espais d’aquest projecte fet d’amor i de passió. Des de l’obrador-cuina que alimenta amb cura la gent que hi viu i que s’hi allotja, fins l’espai del Silo on nombrosos artistes, músics, actors, titellaires … imaginen i creen. Des de l’hort o el bosc comestible, on mimem la terra i agraïm el que ens dona, fins al laberint, espai de ritmes interns i trobades atemporals. Des de la biblioteca, espai de pensament, lectura, recerca i diàleg, fins a la Escoleta, on es feineja amb la llana i es teixeixen i transformen vestits de tota mena, i es fa alquímia amb essències i cosmètica natural o amb el fang.

Aquesta és La Plana, una comunitat de vida (de catorze ànimes ara mateix); una proposta cultural amb els seus tallers, accions artístiques, formacions permanents i residències creatives; una vocació d’acompanyament a mida segons el desig i les necessitats de les persones que ens ho demanen; i una acollida en hostalatge de grups, famílies i tota la diversitat d’individus en els seus interessos de treball, descans i transformació, en estades curtes i llargues, durant tot l’any.

Després de 34 anys plens d’il·lusió, d’esforç i de voluntat, amb dificultats i facilitats, ara també encarem l’immens repte que suposa aquesta pandèmia, que ens obliga a repensar què fem, on som i, sobretot, com volem que sigui el nostre espai més proper, íntim i comunitari, però també l’entorn i el país-món on vivim.

En aquest any ple d’entrebancs, quan certes coses no han fluït com altres anys, i quan desgraciadament l’economia ha estat ferida, La Plana no ha deixat en cap moment de millorar l’entorn, el més pròxim i el de portes enllà, per tal de que una manera de viure i de fer, on la terra i l’humà fan vincle, deixi una petjada transformadora en totes les persones que hi passen i hi conviuen.

Quan més intensa era la crisi, hem fet inversions importants per consolidar el projecte i fer-lo  alhora més respectuós amb la natura. Hem refet la teulada de la casa gran (la Masia del segle XIX), i aïllat espais per conservar la calor a l’hivern, i la frescor a l’estiu.

Aquest 2020 també havíem decidit concretar el vell desig d’invertir en sobirania energètica i contribuir amb més radicalitat a la cura del medi ambient. Tanmateix els estalvis destinats a aquesta despesa han estat minvats per la dràstica reducció dels ingressos per acollida deguda a les restriccions per la pandèmia.

La Plana necessita doncs un reforç econòmic per a culminar aquesta necessària transformació. Substituirem dues calderes de propà per una de biomassa de 150 kw que cobrirà les necessitats d’ACS i calefacció (el cost d’aquesta inversió és de 114.000 euros). Podem disposar de l’estella que surt del treball de gestió i millora del bosc de la finca. També instal·larem 40 plaques fotovoltaiques per a produïr 15 kw d’electricitat, adequant al màxim el nostre consum a les hores de sol (el cost és de 20.000 euros).

És una inversió ètica, imprescindible des de la cura i el respecte.

Amb totes aquestes iniciatives esperem que el projecte La Plana es consolidi encara més, i puguem sostenir amb dignitat la vida que brolla amb força en aquest indret.

La mateixa il·lusió que ens esperona en tot aquest immens esforç, la volem compartir amb tothom que estima La Plana, així com les iniciatives esmentades, de manera que amb esperit de cooperació i ajuda mútua participeu de la proposta de mecenatge, crowdfunding, que impulsem amb la Plataforma Kreatings, nascuda també en un “obrador” d’iniciatives d’economia solidària al bell mig d’un altre paratge, aquest però urbà i industrial, al Poblenou de Barcelona.

Les vostres aportacions seran benvingudes quan més ens cal l’escalfor, el suport i l’ajuda mútua. Cooperar per ser fortes. Celebrarem amb una gran jornada, i de seguida que el context ens ho permeti, el goig d’haver-nos conxorxat en sostenir aquest projecte tant real.

Una diada per conviure, des del matí fins la vesprada, amb passejades, menjar, concerts, mostres artístiques, i sobretot festa, amb algunes sorpreses de ben segur, clourà la campanya que engeguem el 29 de març.

Si no ens coneixeu prou, i en voleu saber més sobre nosaltres i la Fundació La Plana, us convidem a visitar el nostre web i espai digital http://www.fundaciolaplana.org/

Aquí podreu fer un recorregut per les nostres activitats, galeria fotogràfica, la revista on line que publiquem, el que oferim, la casa i les altres dependències. Sempre sereu benvingudes.

Comments

  1. Jordi Ballvè Coma

    Gràcies per tot el que m’heu donat.

  2. Nuri Zubiri

    Tot el que doneu des del cor, no pot ser sinó recompensat

Only logged in users who have make a contribution may leave a comment.